Войната на Русия с Украйна наистина ще продължи дълго. Войната трябва

...
Войната на Русия с Украйна наистина ще продължи дълго. Войната трябва
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Мирът още е далеч

Войната на Русия с Украйна в действителност ще продължи дълго. Войната би трябвало да завърши по метод, по който Украйна възвърне своята териториална целокупност. Това съобщи някогашният външен министър Надежда Нейнски пред Българска национална телевизия.

Тя изясни, че в историята сме привикнали, че всяка война завършва с мир, само че има войни, които не завършват с мир, а със замразени спорове. Това е най-голямата заплаха на войната на Русия с Украйна, уточни Нейнски.

Нападението на Русия над Украйна бе огромен потрес за НАТО и за Европейски Съюз. Най-бързо на войната реагирали Централна и Източна Европа, посочи някогашният външен министър.

По думите ѝ във войната е ясно кой е жертвата и кой е агресорът. България е значимо какъв политически знак дава на света като оказва помощ на Украйна. Левицата е знаела, че се продава оръжие на Украйна, само че е значимо политиката обществено да бъде декларирана, акцентира Нейнски.

Тя уточни, че турският президент се пробва да играе посредническа роля във войната с Украйна. Много е значимо мирът на каква цена ще бъде реализиран. Мирът във войната на Русия с Украйна не е доста близко, тъй като съветския президент Владимир Путин споделя, че Украйна не може да съществува като независима страна, а Украйна не е склонна да отстъпи териториите си на агресора, посочи някогашният външен министър.

Нейнски е уверена, че има сили, които ще създадат всичко допустимо НАТО да не бъде разширено. Този развой на повишение на престижа на НАТО и на Европейски Съюз е необратим след войната в Украйна, уточни тя.

По отношение на проблемите с Република Северна Македония и инцидента с Християн Пендиков, Нейнски разяснява, че стабилността и сигурността на Балканите минава през това Балканите да се причислят към Европейски Съюз.

Основното нещо е по какъв начин македонските управляващи реагират на провокациите. Провокациите няма да се случват, в случай че няма съмнения в позициите и оценките на македонските управляващи, сподели още тя.

Политиците в РСМ, които виждат страната си като част от Европейски Съюз, би трябвало да проявят кураж, тъй като са изкопани огромни окопи сред България и Македония. Тези хора, които желаят РСМ да стане част от Европейски Съюз, би трябвало да знаят, че вътрешният дневен ред е по-маловажен от това, което Македония ще направи за Европейски Съюз. България би трябвало да оказва помощ в пътя на Македония към Европейски Съюз, настоя някогашният външен министър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР